Benzoëzuur (E210)
Benzoëzuur is een conserveermiddel dat bacteriële en schimmelgroei in zure voedingsmiddelen remt.Gevonden in jam, vruchtensappen, frisdranken en ingelegde producten.Effectief in voedingsmiddelen met pH onder 4,5. Het wordt vaak gebruikt in verwerkte voedingsmiddelen, dranken, sauzen en conserven om de houdbaarheid te verlengen.
Andere benamingen
- Carboxybenzeen
- Fenylcarbonzuur
Oorsprong
Beide (komt natuurlijk voor in sommige fruit maar meestal vervaardigd)
Mogelijke bijwerkingen
- Kan allergische reacties veroorzaken
- Kan astma -aanvallen veroorzaken bij gevoelige individuen
- Kan bij sommige kinderen hyperactiviteit veroorzaken
Categorie
Conserveermiddelen (E200-E299)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Ja
Vegan
Ja
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Satésaus | 5 |
Vissalades (beleg) | 2 |
Chinese woksaus | 1 |
Hoesten baby en kind | 1 |
Huzarensalades | 1 |
Kipsalades (beleg) | 1 |
Kroket (oven) | 1 |
Loempia's (oven) | 1 |
Slaatjes | 1 |
Worstenbroodjes | 1 |