Agar (E406)
Agar is een natuurlijk geleermiddel afgeleid van zeewier.Creëert stevige gels die vast blijven bij kamertemperatuur.Gebruikt in gelei, desserts, zoetwaren en als een vegetarisch alternatief voor gelatine. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs om de textuur en consistentie te verbeteren.
Andere benamingen
- Agar-agar
- Rand
Oorsprong
Natuurlijk (afgeleid van rood zeewier)
Mogelijke bijwerkingen
- Over het algemeen erkend als veilig
- Kan een opgeblazen gevoel of gas veroorzaken bij gevoelige personen
Categorie
Emulgatoren, Stabilisatoren, Verdikkingsmiddelen (E400-E499)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Ja
Vegan
Ja
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Vis sauzen | 3 |
Plantaardige diepvries snacks (oven) | 2 |
Borrelmix (oven) | 1 |
Garnalen (vers) | 1 |
IJs bitesizes | 1 |
Kabeljauw (vers) | 1 |
Kaymak | 1 |
Kleine salades | 1 |
Ovenschotel vis | 1 |
Petit Patisserie Gebak | 1 |
Plantaardige groentespreads | 1 |
Plantaardige kaas voor maaltijden | 1 |
Roomkaas | 1 |
Surinaams, Antilliaans | 1 |