Agar (E406)

Agar is een natuurlijk geleermiddel afgeleid van zeewier.Creëert stevige gels die vast blijven bij kamertemperatuur.Gebruikt in gelei, desserts, zoetwaren en als een vegetarisch alternatief voor gelatine. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs om de textuur en consistentie te verbeteren.

Andere benamingen

  • Agar-agar
  • Rand

Oorsprong

Natuurlijk (afgeleid van rood zeewier)

Mogelijke bijwerkingen

  • Over het algemeen erkend als veilig
  • Kan een opgeblazen gevoel of gas veroorzaken bij gevoelige personen

Categorie

Emulgatoren, Stabilisatoren, Verdikkingsmiddelen (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Vis sauzen3
Plantaardige diepvries snacks (oven)2
Borrelmix (oven)1
Garnalen (vers)1
IJs bitesizes1
Kabeljauw (vers)1
Kaymak1
Kleine salades1
Ovenschotel vis1
Petit Patisserie Gebak1
Plantaardige groentespreads1
Plantaardige kaas voor maaltijden1
Roomkaas1
Surinaams, Antilliaans1