Cellulose (E460)

Cellulose is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.

Oorsprong

Synthetisch

Categorie

Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Ja

Vegan

Ja

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Multivitamines10
Fruitbiscuit en melkbiscuit4
IJskoffie4
Chocolademelk3
Kleine salades3
Magnesium3
Cakejes2
Chocolademelk drinkpakjes2
Diepvries halal2
Fruitvla2
Plantaardige room2
Vitamine B2
Zwangerschapsvitaminen2
Beauty supplementen1
Doekjes1
Gebakje (vers)1
Glucosamine1
Gourmetschotels1
Groene salade1
High protein drinks1
Houdbare melk1
Ijzer1
Kaymak1
Pasen Bakkerij1
Proteïnerepen1
Ragout1
Regio west vleeswaren1
Smeerpastei, smac1
Spieren, botten en gewrichten supplementen1
Sponzen1
Surinaams, Antilliaans1
Vanillevla1
Vitamine C1
Vitamine D1
Wereld maaltijden1
Zwangerschapsvitamines1