Cellulose (E460)
Cellulose is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.
Oorsprong
Synthetisch
Categorie
Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Ja
Vegan
Ja
Onder andere te vinden in
Soort product | Aantal gevonden producten |
---|---|
Multivitamines | 10 |
Fruitbiscuit en melkbiscuit | 4 |
IJskoffie | 4 |
Chocolademelk | 3 |
Kleine salades | 3 |
Magnesium | 3 |
Cakejes | 2 |
Chocolademelk drinkpakjes | 2 |
Diepvries halal | 2 |
Fruitvla | 2 |
Plantaardige room | 2 |
Vitamine B | 2 |
Zwangerschapsvitaminen | 2 |
Beauty supplementen | 1 |
Doekjes | 1 |
Gebakje (vers) | 1 |
Glucosamine | 1 |
Gourmetschotels | 1 |
Groene salade | 1 |
High protein drinks | 1 |
Houdbare melk | 1 |
Ijzer | 1 |
Kaymak | 1 |
Pasen Bakkerij | 1 |
Proteïnerepen | 1 |
Ragout | 1 |
Regio west vleeswaren | 1 |
Smeerpastei, smac | 1 |
Spieren, botten en gewrichten supplementen | 1 |
Sponzen | 1 |
Surinaams, Antilliaans | 1 |
Vanillevla | 1 |
Vitamine C | 1 |
Vitamine D | 1 |
Wereld maaltijden | 1 |
Zwangerschapsvitamines | 1 |