Citroenzuuresters van mono- en diglyceriden van vetzuren (E472c)

Citroenzuuresters van mono- en diglyceriden van vetzuren is een stabilisator die wordt gebruikt om de textuur en consistentie van voedingsmiddelen te behouden. Het voorkomt dat ingrediënten scheiden of dat de textuur verandert tijdens opslag. Het wordt vaak gebruikt in sauzen, dressings, zuivelproducten, bakkerijproducten en ijs.

Oorsprong

Natuurlijk

Categorie

Verdikkingsmiddelen, Stabilisatoren en Emulgatoren (E400-E499)

Status

Goedgekeurd in de EU

Vegetarisch

Soms

Vegan

Soms

Dierlijke oorsprong

Kan gemaakt zijn van dierlijke of plantaardige vetten

Onder andere te vinden in

Soort productAantal gevonden producten
Filet americain (versafdeling)10
Pate (versafdeling)5
Cakejes4
Pate (voorverpakt)3
Plantaardige boter2
Regio west vleeswaren2
Bak- en braadboter1
Borrelhapjes met vlees1
Halal kip1
Halal vleeswaren1
Leverworst en leverkaas (voorverpakt)1
Ontbijtkoekrepen1
Paaskoeken1
Pasen Bakkerij1
Vloeibare margarine1