Natrium erythorbate (E316)
Natrium erythorbate is een natriumzout van erythorbinezuur dat wordt gebruikt als antioxidant en conserveermiddel.Gebruikelijk in verwerkt vlees om de kleur te behouden en nitrosamine -vorming te voorkomen.Meer oplosbaar in water dan erythorbinezuur. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie om bederf te voorkomen.
Andere benamingen
- Natrium isoascorbat
Oorsprong
Vervaardigd
Mogelijke bijwerkingen
- Over het algemeen erkend als veilig
- Vergelijkbaar met natriumascorbaat maar met minder vitamine -activiteit
Categorie
Antioxidanten (E300-E399)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Meestal
Vegan
Meestal
Onder andere te vinden in
| Soort product | Aantal gevonden producten |
|---|---|
| Halal vleeswaren | 9 |
| Knakworst | 6 |
| Regio zuid vleeswaren | 5 |
| Ham (versafdeling) | 4 |
| Borrelmix (oven) | 3 |
| Leverworst en leverkaas (voorverpakt) | 3 |
| Pizzabroodjes | 3 |
| Smeerpastei, smac | 3 |
| Droge worst - salami, fuet | 2 |
| Gehaktstaaf (frituur) | 2 |
| Pate (voorverpakt) | 2 |
| Pizza (dunne bodem) | 2 |
| Rookworst | 2 |
| Borrelmix (frituur) | 1 |
| Broodje snack (oven) | 1 |
| Burgers (oven) | 1 |
| Cocktailworstjes | 1 |
| Croissants | 1 |
| Droge worst - cervelaat | 1 |
| Frikandel (oven) | 1 |
| Grillworst (versafdeling) | 1 |
| Groentesalades (beleg) | 1 |
| Hamburgers (varken) | 1 |
| Leverworst en leverkaas (versafdeling) | 1 |
| Mini pizza's | 1 |
| Overige snelle snacks | 1 |
| Pizza (dikke bodem) | 1 |
| Plakken spek en bacon (versafdeling) | 1 |
| Schouderham (conserven) | 1 |
| Spaanse en Italiaanse vleeswaren (voorverpakt) | 1 |
| Vleessalades (beleg) | 1 |
| Worst (varken) | 1 |
| Worstenbroodje (diepvries) | 1 |
