Calcium ascorbaat (E302)
Calcium ascorbaat is een calciumzout van ascorbinezuur dat wordt gebruikt als antioxidant en conserveermiddel.Minder zuur dan puur ascorbinezuur.Gebruikt in fruitproducten, dranken en als een vitamine C -supplement. Het wordt vaak gebruikt in oliën, vetten, snacks en andere producten die gevoelig zijn voor oxidatie om bederf te voorkomen.
Andere benamingen
- Calcium 50-ascombaat
- Vitamine C calciumzout
Oorsprong
Vervaardigd
Mogelijke bijwerkingen
- Over het algemeen erkend als veilig
- Vergelijkbaar met ascorbinezuur maar met calcium
- Kan spijsverteringsmonfort veroorzaken in hoge doses
Categorie
Antioxidanten (E300-E399)
Status
Goedgekeurd in de EU
Vegetarisch
Ja
Vegan
Ja
Onder andere te vinden in
| Soort product | Aantal gevonden producten |
|---|---|
| Fruitsalades en gesneden fruit (mix) | 7 |
| Groene salade | 3 |
| Wortel en peen | 3 |
| Groentemixen | 1 |
| Maaltijdsalade | 1 |
| Snoepgroente | 1 |
